Zeg u binnenkort JA?

Superleuk! Wellicht zijn jullie al druk met de voorbereiding voor jullie mooie dag. Er mag ontzettend veel geregeld worden: denk bijvoorbeeld aan de taart, de ringen, de locatie enzovoorts. Genoeg keuzes om te maken en er is van alles mogelijk.  

Vroeger was het vanzelfsprekend dat u in algehele gemeenschap van goederen trouwde. Maar sinds 2018 moet u huwelijkse voorwaarden opstellen als u dat wilt behouden.

Zonder huwelijkse voorwaarden ontstaat er nu automatisch een beperkte gemeenschap van goederen. Dat betekent dat alle bezittingen die u voor het huwelijk had, en schenkingen of erfenissen die u tijdens het huwelijk ontvangt, privé blijven. Er ontstaan dus drie vermogens: het privévermogen van beide partners en het gezamenlijk vermogen.

Dit nieuwe systeem kan ingewikkeld zijn bij een scheiding, want elke relatie eindigt uiteindelijk. Om duidelijkheid te scheppen is het verstandig om vanaf het begin vast te leggen wie wat bezit en de administratie goed bij te houden.

Wilt u bijvoorbeeld de ouderlijke boedelverdeling, waarbij beide partners de helft van het totale vermogen en de schulden krijgen, dan moet u dit in huwelijkse voorwaarden vastleggen.

Als u binnenkort gaat trouwen en meer wilt weten, neem dan contact met mij op. Samen kunnen we jullie situatie bekijken en regelen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of weten hoe ik u verder kan helpen? Laat uw vraag achter en binnen 24 uur heeft u een reactie op uw bericht.

© Jolanda Spek nalatenschappen en GrafiSjopMarjo