We komen & we gaan

Dit is wat we doen, wij allemaal. De tijd ertussen is kostbaar. Geniet van elke seconde. Probeer elk moment speciaal te maken, alsof het uw laatste is.  Bij een mooie gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een nieuwe woning, trouwen of een zwangerschap, dan praten we daar honderd over uit en regelen we alles wat ervoor nodig is.  

Wanneer we durven te praten over de dood, dan kunnen we ons bewust worden van onze eigen sterfelijkheid. Het besef dat het leven eindig is, kan ons aansporen om bewuster te leven en te genieten van elk moment. Door de dood bespreekbaar te maken, kunnen we ook nadenken over onze eigen waarden, overtuigingen en doelen in het leven. Het kan ons helpen om onze prioriteiten te stellen en te focussen op wat echt belangrijk is.

Het is belangrijk om zo nu en dan stil te staan bij de eindigheid van het leven en de dood als natuurlijk onderdeel van ons bestaan te erkennen.

Vanaf de geboorte bouwt u al uw nalatenschap op. Door het einde van het leven te erkennen, kunnen we ons meer focussen op wat echt belangrijk is en ons minder laten leiden door alledaagse zorgen en stress. Het is verstandig om voorbereid te zijn op wat komen gaat, inclusief het regelen van een toekomstige nalatenschap. Praten over de dood kan ook leiden tot diepgaande gesprekken over het leven, de liefde en de betekenis van ons bestaan. Het zorgt ervoor dat uw zaken op orde zijn.

Zorg dat u weet hoe uw dierbaren een zorgeloze erfenis kunnen ontvangen. Een toekomstige erfenis wat met liefde en zorg tot in de puntjes helder, duidelijk en uitvoerbaar voorbereidt is.

Maak het voor uzelf en uw nabestaanden handig voor nu en later! Wacht niet tot het laatste moment. U weet nooit wanneer dat is!

Meer informatie

Wilt u meer informatie of weten hoe ik u verder kan helpen? Laat uw vraag achter en binnen 24 uur heeft u een reactie op uw bericht.

© Jolanda Spek nalatenschappen en GrafiSjopMarjo